Żywność pod presją? Odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja - konferencja

<< wstecz
Żywność pod presją? Odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja - konferencja

Już w sobotę, 2.02.2019 r., o godz. 10.00 zapraszamy na konferencję otwierającą Agro Days. Dni Hodowcy. "Żywność pod presją? Odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja" - to jej tytuł.

W panelu dyskusyjnym wezmą udział: Łukasz Dominiak – dyrektor Krajowej Rady Drobiarstwa, Damian Kordas – zwycięzca programu Masterchef, Bartosz Urbaniak, szef Bankowości Agro BNP Paribas, Wiktor Szmulewicz – prezes Krajowej Izby Rolniczej oraz hodowca bydła oraz Adam Zaleski – dyrektor generalny De Heus. Konferencję poprowadzi Małgorzata Motecha-Pastuszko - dziennikarka Redakcji Rolnej TVP.

Porozmawiamy o przewagach polskiej żywności, roli UE w kształtowaniu odpowiedzialnej produkcji i świadomej konsumpcji, nGMO. Zastanowimy się jakich produktów potrzebuje rynek, czy polska żywność jest zdrowa i bezpieczna, a świadomość konsumencka niska. Podejmiemy też tematy zmian w rynku żywności, dopasowania rolników do otaczającego świata oraz ich produkcji i wymaganiach odpowiedzialnej produkcji. 

Przedstawimy także wyniki badań "Zwyczaje zakupowe i żywieniowe konsumentów" przeprowadzone przez Dom Badawczy Mands na zlecenie De Heus. 

Startujemy o godz. 10.00! 

Zaraz po konferencji zapraszamy na pokaz gotowania z MaasterChefem, połączony ze smakowitą degustacją!